- Nuolaidos
-
Namams
-
Buitiniai prietaisai
- Siurbliai/Robotai
- Gariniai lygintuvai
-
Smulki virtuvės įranga
- Ledukų gaminimo aparatai
- Gruzdintuvės
- Kokteilinės
- Sulčiaspaudės
- Maisto smulkintuvai
- Maistiniai termosai
- Virduliai
- Daugiafunkciniai puodai
- Mėsmalės
- Druskos ir pipirų malūnėliai
- Elektriniai griliai
- Spragėsių gaminimo aparatai
- Elektrinės blynų, vaflių keptuvės
- Kavos aparatai
- Vakuumavimo aparatai
- Pieno putų plaktuvai
- Skysto muilo dozatoriai
- Mikseriai
- Puodai/ketaus puodai
- Virtuvinės svarstyklės
- Vaisių džiovyklės
- Termo stiklinės
- Maisto ruošimas
- Kvapų difuzoriai
- Drabužių, avalynės priežiūra
- Smūginiai masažuokliai
- Skalbimo ir valymo priemonės
- Namų kvapai
- Gertuvės
-
Buitiniai prietaisai
-
Moterims
-
Vaikams
- Vyrams
- Naujienos
- Dovanų čekiai
Vakuumavimo aparatai
Vakuumuoti maistą tampa kasdieniu įpročiu
Tikriausiai ne kartą susimąstėte apie tai, kiek daug nesuvartoto maisto mes išmetame lauk. Ne visada racionaliai apsiperkame! Kartais pirkinių krepšyje atsiranda spontaniškų pirkinių, pasiduodame akcijų ir išpardavimų vilionėms, nusiperkame daugiau, negu galime suvalgyti iki produkto galiojimo pabaigos. Išmesti maistą visada buvo blogai, tačiau dabar, kai maisto kainos tokios didelės, išmesti tiesiog neprotinga.
Vienas iš ekologiškų ir racionalių šios problemos sprendimų yra maisto vakuumavimas.
Kai namuose atsiranda maisto atsargų
Viešnagė kaime, draugų sode ar pas ūkininką, prekiaujantį savo užauginta produkcija, dažniausiai baigiasi parsivežtomis gėrybėmis. Bet kaip ilgai išlaikysime uogas ar sūrius šviežius? Jų galiojimo laikas labai ribotas. O jeigu tų atsargų daugiau?
Yra šeimų, kurios mėgsta pasinaudoti prekybos centrų akcijomis ir produktų nusipirkti daugiau. Tai iš tiesų neblogas būdas sutaupyti, jei tik yra būdas išlaikyti produktus nesugedusius.
Šiais atvejais nepamainomas pagalbininkas gali būti vakuumavimo prietaisas, kuris leidžia prailginti vartojimo laiką tiek sausiems, tiek šlapiems produktams. Pavyzdžiui, šviežia mėsa šaldytuve gali būti laikoma iki 3 parų, o vakuumuota – iki 14 parų. Mėsa, laikoma šaldiklyje, turi būti suvartojama per 4 mėnesius, o jeigu ji vakuumuota ir laikoma šaldiklyje, gali jame būti iki 2 metų. Vakuumavimas pailgina visų maisto produktų galiojimo laiką, todėl maisto išmesti lauk nebereikia.
Kaip veikia vakuumas
Maisto vakuumavimas egzistuoja jau kelis dešimtmečius ir tampa vis populiaresniu įpročiu mūsų kasdieniam gaminimui. Maistą įpakavus į specialų vakuuminį maišelį ir ištraukus iš jo orą, bakterijos negauna deguonies ir negali daugintis. Kadangi vakuumavimo metu pašalinamas visas oras, nebesiveisia ne tik bakterijos, bet ir pelėsis.
Palyginus su šaldymu, vakuumavimas pranašesnis tuo, kad nepakeičia produktų struktūros. Pavyzdžiui, šaldant mėsą šaldiklyje, drėgmė virsta ledo kristalais, kurie pažeidžia mėsos struktūrą. Atitirpinant produktas tampa vandeningesnis, o vakuumuotas išlieka beveik nepakitęs.
Vakuumuoti galima viską
Parduotuvėje dažniausiai perkame vakuumuotus pieno ir mėsos gaminius, tačiau buityje vakuumuoti galima viską, net ir atidarytą ir neišgertą vyno butelį! Vakuumuotos miško ar sodo uogos gali išlikti šviežios ir skanios net dvi savaites. Vakuumuoti galima supjaustytas daržoves, marinuotus produktus, mėsą, žuvį, duoną, pagamintų patiekalų likučius. Jei namuose yra birių produktų atsargų, vakuumuoti galima ir jas – būsite tikri, kad namuose nesiveis maisto kandys.
Tikriausiai jau įvertinote, kaip patogu pasiimti į kelionę ar iškylą vakuume supakuotų produktų. Turint namuose buitinį vakuumavimo prietaisą, galima saugiai supakuoti užkandžius moksleiviui ar pietus, kuriuos įsidedate į darbą. Sandarus vakuumavimo maišelis ne tik apsaugos maistą nuo gedimo, bet ir daiktus rankinėje nuo sąlyčio su maistu, skysčių ar riebalų ištekėjimo.
Vakuumavimas taupo laiką
Vakuumavimas nereikalauja didelių laiko sąnaudų – nereikia virti ar konservuoti, aparatas saugiai supakuoja norimus produktus per keletą sekundžių. Taip pat galima racionaliai paskirstyti savo laiką, ruošiant maistą visai savaitei, – laisvesnę dieną galima nuskusti, supjaustyti ar kitaip paruošti reikalingus ingredientus, kad kitomis dienomis juos pakaktų tik sudėti į gaminimo indą.
Lengvi, patogūs, neplyštantys vakuumavimo maišeliai pagaminti iš tvirto, bet lankstaus plastiko. Juos galima dėti į verdantį vandenį arba mikrobangų krosnelę net ką tik išimtus iš šaldytuvo ar šaldiklio.
Su „Zyle“ ZY960VC aparatu maistą galima vakuumuoti naudojant pulsavimo funkciją. Ji reikalinga ypač delikačiam maistui įpakuoti. Atskiras mygtukas skirtas skirtingoms rūšims – sausam ir drėgnam maistui vakuumuoti. Prietaisas leidžia rinktis ir nustatyti norimą vakuumavimo (0–80 s.) ir sandarinimo (0–10 s.) laiką. Toks maisto saugojimo būdas nekenkia aplinkai ir yra paprastas naudoti kasdieniame gyvenime.
Rasta 2 prekės(-ių).